Komma igång med träning

Som jag berättade tidigare blev jag rätt påverkad av Corona. Första omgången var i månadsskiftet mars/april 2022. Den gången tog det ungefär till september innan andfåddheten och hjärtklappningarna försvann. Vi talar inte om att vara anfådd efter att sprungit lite utan det räckte med att jag lämnade iväg barnen på morgonen så steg pulsen till 120 och flåsade som efter ett maratonlopp. 
 
Och i novbember vad det dags igen då jag fick corona för andra gången. Nu först, i slutet på april har jag äntligen känt att det börja släppa och att jag bara är andfådd pga att jag är så förbenat otränad. 
 
Sanningen är ju den att jag inte kunnat träna på nästan ett år. Gjort lite försök men nått är fel då återhämtningen tillbaka till "normalläge" varit över en timme redan efter bara ett väldigt lätt pass. Med normalläge menar jag puls och andning på en normal nivå. 
 
Pratade med en konditionsskötare och i deras team med läkare hade man faktist börja avråda människor att träna pulshöjande så länge ens egen puls inte var inom det normala. Vi vet ju ännu inte hur Covid påverkar oss i det långa loppet. Och hur skulle jag mått om jag inte hade fått mina tre doser vaccin?
 
Men nu har jag börjat väldigt väldigt försiktit med att jobba upp en kondition igen. För tillfället kör jag endast crosstraining, lägsta nivån och kör 3X5 min per dag. Här är det ju en massa fördelar att vi har ett välutrustat hemmagym så jag behöver inte åka iväg någonstans. Bara lyfta rumpan och hasa mig ut till det som en gång i värden var ett garage men som tidigare ägare isolerat, byggt ihop det med huset och gjort om till kontor. Under pandemin Förvandlade vi det till ett gym där man kan träna hela kroppen på flera stationer. 
 
Målet med min träning är att först träna som nu 3X5 min, för att sedan köra 2X7,5 min och till slut kunna köra ett 15 min pass. Gäller bara att inte börja stressa och köra på för hårt nu
 
 
Visa fler inlägg